Seværdigheder

Bovbjerg fyr

Et stykke syd for Thyborøn, finder du Bovbjerg Fyr, som er et gammelt dansk fyrtårn, hvor du kan nyde udsigten fra toppen, og blive lidt klogere på en del af danmarkshistorien.

Bovbjerg Fyr på den jyske vestkystBovbjerg Fyr er et af de klassiske turistmål for Thyborøn/Lemvig-egnen. Det flotte fyrtårn er bygget i 1877, som et af de første fyrtårne på den jyske vestkyst.

Historisk set er tårnet bygget for at forebygge skibforlis, og fyrtårnet bruges stadigvæk i dag. Tidligere boede der fyrpasser på fyrtårnet, mens det i dag er fuldt automatiseret, og fjernstyres fra anden lokation.

Det imponerende tårn rækker 26 meter op i luften, og da det står på toppen af en 41 meter høj klint, kan tårnet ses på lang afstand. Både for skibene til havs, men også for besøgende og turister i området. Bovbjerg Fyrs røde farve, er så tårnet ikke forveksles med et kirketårn.

Besøg Bovbjerg Fyr

Bovbjerg Fyr er i dag et rigt kultursted, hvor du kan lære om både historien om fyrtårnet, samt komme en tur til tops, og nyde den imponerende udsigt.

Foruden det, afholdes der på fyret en række kulturelle aktiviteter. Der er løbende forskellige kunstudstillinger i lokalerne, og der afholdes også både koncerter, teater, foredrag og forskellige andre aktiviteter.

I cafeen tilbydes der lækre anretninger, og traditionelt kagebord.

I sommerferiesæsonen er det endvidere muligt at rapelle ned fra fyret.

På Bovbjerg Fyrs hjemmeside, kan du læse mere om de enkelte aktiviteter, og hvornår de afholdes.

Bovbjerg fyr
Fyrvej 27, Ferring
7620 Lemvig
Tlf.: 9789 1012
Hjemmeside

Comments are closed.