Seværdigheder

Mindepark ved Thyborøn for verdens største søslag

Mindepark for JyllandsslagetI Thyborøn finder du en mindepark, for de faldne ved verden største søslag – Jyllandsslaget, som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916.

Mindeparken ved Sea War Museum i Thyborøn, er blevet indviet i 2016, for at markere 100-året for verdenshistoriens største søslag. Jyllandsslaget. Slaget fandt sted under første verdenskrig, og kostede 8.645 soldater livet.

Selve historien om søslaget, kan du grave dybere i på Sea War Museum. Her udstilles der en række genstande og billeder fra søslaget. Bl.a. en stor række bjærget krigsmateriel.

Mindepark med 8.645 skulpturer

Når mindeparken står færdig, er det planen, at den skal bestå af 25 store granitsten. Disse sten symboliserer de skibe der sank under slaget. Hver sten markeres med et skibs navn, og placeres i mindeparken, i den placering som de ligger i på havbunden.

Rundt om hver granitsten, opstilles der skulpturer. En for hver af de omkomne, ved det enkelte skibs forlis. Med tiden vil der derfor blive rejst 8.645 skulpturer.

Mindeparken er stadig under opbygning

Mindeparken ved Thyborøn åbnede officielt 1. juni 2016. Dog ikke i færdig udgave. Mindeparken vil løbende blive udvidet med figurer, ind til den står færdig i det endelige format.

Mindepark for Jyllandsslaget

Skulpturer ved mindeparken for Jyllandsslaget

Skulpturer ved mindeparken for Jyllandsslaget

Comments are closed.