Seværdigheder

Tag på sælsafari i båd med glasbund

Jyllandsakvariet tilbyder en ny form for sælsafari i båd med glasbund. Her kommer du både tæt på sæler. Og kan opleve livet under overfladen, uden at blive våd.

Den specialbyggede båd, som tager op til 12 personer led ad gangen, er en formidlingsbåd, hvor du både får en guidet rundtur i Limfjorden, og kan opleve livet under overfladen i havet og fjorden.

Turen der varer 1-1,5 time, tager de besøgende ud til vindmøllerne ved Rønland, hvor sælerne ligger og soler sig på sandbankerne i Limfjorden. Undervejs kan der opleves livet under havoverfloaden. Og da båden kan sejle på bare 30 cm vand, er der rig mulighed for at gå tæt ind på tangskove og muslingebanker.

På de mere vindstille dage, vil båden også kunne sejle ud på havet. Her vil man eks. kunnne opleve skibsvraget af fregatten Alexander Nevskij, som strandede ud for Harboøre Tange i 1868.

Formidlingsbåden har både projektører og 3d sonarer under båden, så publikum både kan følge med gennem glasruden i bunden, og på en skærm oppe på båden.

Tag kontakt til personalet på Jyllandsakvariet, for at tilmelde jer de guidede ture.

Comments are closed.