Seværdigheder

Strandingsmuseum St. George

På Strandingsmuseet St. George i Thorsminde, kan du høre om dramatiske strandinger ved den jyske vestkyst, og den lokale befolknings møde med søfolk fra hele verden.

På Strandingsmuseet kan du høre om nogle af de dramatiske strandinger der er sket gennem historien. Den jyske jernkyst har krævet mange skibe og mange omkomne gennem årene, og på museet kan du høre om flere af disse.

Du kan bl.a. høre mere om forliset af to store engelske linjeskibe, der forliste lige ud for Thorsminde. HMS St. George og HMS Defence forliste og med sig tog havet mere end 1.400 søfolk.

Museet har taget navn efter det ene skib, og på museet kan du bl.a. se HMS St. Georges originale ror. Fra toppe af museet har du en imponerende panoramaudsigt ud over havet og Thorsminde by og havn.

Museet byder på 5 udstillinger. 4 faste og en skiftende særudstilling. Her kan du både læse og lytte til udstillingerne, se film og spille små interaktive spil. Børnene kan desuden klæde sig ud som engelske søfolk, eller slå sig løs på den udendørs maritime legeplads.

Læs mere om Strandingsmuseum St. George på deres hjemmeside. Her kan du også finde åbningstider og billetpriser.
https://strandingsmuseet.dk/

Strandingsmuseum St. George
Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
6990 Ulfborg
Tlf.: 96 11 50 20

Comments are closed.