Aktuelt

Efterårsferie i Thyborøn

Thyborøn er en fantastisk hyggelig havneby, også når det bliver efterår, og efterårsferien melder sig i uge 42. Der er masser af aktiviteter for børnefamilier, og bl.a. mulighed for at finde rav på stranden.

Selvom vejret skulle sige dansk efterår, er Thyborøn et fantastisk sted at holde efterårsferie. Thyborøn er en super hyggelig by, med masser af aktiviteter, seværdigheder, restauranter og oplevelser. Alt hvad der skal til for at få en god efterårsferie. Og en efterårsferie i Thyborøn, kommer du ikke til at fortryde.

Thyborøn byder på mange aktiviteter i efterårsferien i uge 42

Uge 42 byder altid på en række aktiviteter og muligheder i Thyborøn. Jyllandsakvariet har i efterårsferien daglige aktiviteter for både børn og voksne. Her kan I komme på ravsafari og lære at finde rav. Ofte er der også guidede ture efter østers, og i akvariet kan I være med til at fodre hajer og krabber i. Det plejer at være et stensikkert hit hos børnene.

Hos Kystcentret Bliver der også tilbudt en række aktiviteter for familier. Her kan børnene være med til at fodre dyr, lave bolsjer, bygge og affyre raketter eller opleve et krybdyrshow, og måske prøve at holde en slange eller en edderkop.

I uge 42 er der ofte lidt mere vind ude ved den jyske vestkyst. Og efterårsferien og de brede strande ved Thyborøn, er et oplagt sted at flyve med drage. Måske skal efterårsferiens projekt være, at I bygger jeres egen hjemmelavede drage?

Naturoplevelser i efterårsferien

Ønsker du at komme tættere på naturen, er der god mulighed for det i Thyborøn-området. Naturrum Thyborøn byder på en samling aktiviteter, hvor naturen er sat i højsædet. Her kan I bl.a. tage på nogle af de afmærkede vandreruter, tage i fugleskjul ved lagunesøerne og se trækkende fugle. Der er også en fin naturlegeplads til ungerne.

I efterårsferien begynder det også at nærme sig med havtorn. Falder kulden tidligt, er de smukke og sunde havtorn lige til at plukke.

Østersæsonen har også gjort sit indtog igen. I Oktober hvor efterårsferien ligger, er vandet så tilpas køligt, at risikoen for alger i østers er minimal. Uge 42 er derfor et glimrende tidspunkt at tage på østersjagt.

Efteråret betyder ofte også lidt mere vind. Og skulle I få en god blæst eller storm, er der bare ud og kigge efter rav i dagene derefter. Specielt hvis vinden vender, er der gode chancer. Se vores guide til at finde rav.

Harboøre Tange kan byde på godt fiskeri i efterårsferienThyborøn byder også på godt fiskeri. I efteråret kan du prøve om du kan fange fladfisk eller måske en høstsild. Der kan fiskes fra både kyst og høfder.

Og sidst, men ikke mindst, så er Vesterhavets brølen altså bare terapi for sjælen. Der er noget hypnotisk, ved at stå og kigge på bølgerne slå ind. Det er skønt at blive rusket igennem af en god efterårsbrise.

Lej sommerhus ved Thyborøn i efterårsferien

Området omkring Thyborøn og Harboøre Tange, byder på massevis af hyggelige sommerhuse, du kan leje i din efterårsferie. I sommerhusområderne ved Vejlby, Vrist og Langerhuse, kan du bo tæt på Vesterhavet, men er alligevel også tæt på Thyborøn. I kan køre med det hyggelige tog VLTJ, som kører lige fra sommerhusområderne og til endestationen i Thyborøn.

I de store sommerhusområder kan du også leje et stort poolsommerhus. Her får I indendørs pool og aktivitetsrum, med mange timers underholdning. Specielt hvis efterårsferien byder på regn og kulde.

Der er også sommerhusudlejning i Thyborøn, hvor du både kan leje et feriehus, bo på hotel eller på bed and breakfast.

Lækre fiskeretter på restauranterne i uge 42

Det kan anbefales at besøge et af de lokale spisesteder i Thyborøn. Her serveres der lækre fiskeretter med friskfanget fisk.

Spisestederne ligger centralt placeret omkring havnen i centrum, tæt på både strand, parkering og øvrige seværdigheder.

Comments are closed.